Utstilling på Søgne Gamle Prestegård

Søndag 2. juli åpner Søgne Gamle Prestegård sin årlige sommerutstilling. I år er jeg så heldig å få delta sammen med 4 andre kunstnere.  Karen Klim, en av Norges fremste glassblåsere kommer med sitt vakre glass. Gjett om jeg gleder meg, elsker jo glass. Vår lokale billedkunstner gjennom mange år Tone Svaland Holberg, Dag Bratsbergsengen men sine underlige keramikkskulpturer og Oddleiv Mollestad med malerier.

Dette er mitt siste arbeid, inspirert fra turen til Japan for to år siden. Det heter "TORSO TORII". Litt merkelig navn tenker du? Da kan jeg fortelle deg at TORII betyr portal, og det finnes tusenvis av slike i Japan. Når man går gjennom denne vakre portalen, går man inn på hellig område. Det kan være i hagen, i en park, men oftest i forbindelse med tempelområder. For å forstå det bedre, må man kunne litt mer om Shintoismen, religionen deres.

Sølv, gull, onyx og silke.

L_004499.jpg

Det kan bæres som et smykke - med de røde silkesnorene over skulderen, og de sorte onyxkulene som balanserer vekten.

"WRIST TORII" er et armsmykke hvor man forssiktig åpner porten og trer armen inn. Dette er i oksidert sølv.Det blir en variert og spennende utstilling! 
Du er hjertelig velkommen på åpningen kl. 14.00 den 2.juli 2017

 

Følg meg gjerne på Instagram også!